Naar de inhoud springen

Voorjaar 2013

TitelAuteurBeschrijving
Opvang van Hugenoten in AmsterdamKayleigh GoudsmitAan de Oudezijds Achterburgwal te Amsterdam ligt het Walenpleintje. Hier staat, enigszins verscholen tussen de andere gebouwen, de Église Wallonne. Deze Waalse kerk maakt deel uit van het netwerk van Waalse kerken dat stamt uit de zestiende eeuw.
Wachten op GodinDagmar BlokkerInmiddels is het alweer een tijdje crisis. Economisch, financieel en ook bestuurlijk bevinden we ons in zwaar weer. En: waar problemen zijn, moeten oplossingen gevonden worden. Zodoende is het grote zoeken naar een alternatief voor het neoliberale model begonnen.
Onderwijs voor doven en blindenMandy de WaalBlind of doof? Dan kon je maar beter niet in de Oudheid of Middeleeuwen geboren worden. Je werd buitengesloten, bespot en vernederd. Men dacht dat doven en blinden niet konden leren en dus was er lang geen geschikt onderwijs voor hen.
De wierookroute : De vroegste geschiedenis van de ArabierenDaan NijssenVandaag de dag zijn de Arabieren een van de grootste en meest prominente volken ter wereld. Wereldwijd zijn er rond de driehonderd miljoen mensen die zichzelf Arabier noemen en zijn er tweeëntwintig Arabische landen.

 

Adverteren in de Codex Historiae

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *