Sanne Lammers

foto Sanne Lammers eindredacteur historisch tijdschrift CODEX Historiae

Naam: Sanne Lammers
Functie: Eindredacteur
Studie: Master Schrijven en Vertalen, specialisatie Vertalen

Wie ben ik?

Mijn naam is Sanne Lammers, ik ben 23 jaar oud en ik ben afgestudeerd voor de bachelor Engelse Taalkunde en Spaans aan de Vrije Universiteit. Momenteel ben ik bezig met de master Schrijven en Vertalen van de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen, met als specialisatie Vertalen. Ik houd van lezen, ben kritisch op taalgebruik en vind geschiedenis erg interessant: de functie van eindredacteur bij CODEX is dus echt iets voor mij.

Wat doe ik bij CODEX Historiae?

Sinds mei 2013 ben ik een van de eindredacteuren van CODEX. Het is mijn taak om, voor het nieuwe CODEX-nummer uitkomt, de artikelen te controleren op taal- en spelfouten. Samen met de andere eindredacteur zorg ik er dus voor dat het taalgebruik en de stijl van de artikelen goed is en dat er ook netjes en consequent gewerkt wordt. We kijken namelijk ook de eindversie van het tijdschrift na, vlak voordat het naar de drukker gaat. We controleren dan alles nog een laatste keer op fouten, zowel in taalgebruik als in de lay-out. Verder woon ik de vergaderingen bij om ook op de hoogte te blijven van algemenere zaken rondom CODEX en help ik bij het ontwikkelen van het tijdschrift.

Mijn affiniteit met geschiedenis

Ik vind het leuk om over geschiedenis en cultuur te lezen en om op die manier te ontdekken hoe de samenleving van nu is geworden zoals het is. Ook tijdens het studeren ben ik in aanraking gekomen met geschiedenis: de geschiedenis van de Spaanse cultuur of Engelse literatuur bijvoorbeeld.

Hoe ben ik bij CODEX Historiae terecht gekomen?

In april 2013 ontving ik een e-mail van CODEX met een aantal vacatures. Er werden onder andere eindredacteuren gezocht en daar heb ik direct op gereageerd. Na een sollicitatiegesprek en een redigeeropdracht ben ik aangenomen en sindsdien zit ik in de eindredactie.

Mijn toekomst

Mijn toekomst zal zeker met taal te maken hebben, maar verder kan ik er nog niet zo veel over zeggen. Ik ga me eerst focussen op mijn master en daarna zie ik wel even verder. De toekomst kan nog voor allerlei verrassingen zorgen.


Lees meer over CODEX Historiae

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *