Julia Steiner

Julia Steiner

Naam: Julia Steiner
Functie: Eindredactie
Studie: Literatuur en Samenleving

Wie ben ik?

Mijn naam is Julia en ik ben 20 jaar. Op dit moment zit ik in het derde jaar van de opleiding Literatuur en Samenleving. Ik lees in mijn vrije tijd dus heel veel boeken. Ook ben ik geïnteresseerd in media en communicatie: daarom heb ik mijn minor gebruikt om daar vakken over te volgen.

Wat doe ik bij CODEX Historiae?

Ik zit samen met Sanne en Liza in de eindredactie. Ik corrigeer teksten voordat ze in het blad komen, of op het web verschijnen. Het is een leuke en uitdagende taak om alles foutloos te krijgen. Ook schrijf ik zo nu en dan een artikel voor in de CODEX: mijn eerste artikel heb ik bijvoorbeeld geschreven over Naarden, de stad in het Gooi waar ik woon.

Mijn affiniteit met geschiedenis

Op de middelbare school kwam ik erachter hoe leuk ik geschiedenis vond. Ik kreeg niet genoeg van geschiedenisboeken: hoe mensen leefden en wat er speelde in die tijd. De keuze tussen literatuur en geschiedenis was lastig. Gelukkig ben ik nog veel bezig met geschiedenis, door voor de CODEX te schrijven en boeken over het verleden te lezen.

Hoe ben ik bij CODEX Historiae terecht gekomen?

Berith stuurde een mail dat ze redacteuren zocht. Ik dacht meteen: dit is iets voor mij. Artikelen schrijven over het verleden, en daarbij ook nog teksten corrigeren. Nadat ik een redactievergadering heb bijgewoond en een proeftekst heb gecorrigeerd, ben ik officieel toegelaten tot de redactie.

Mijn toekomst

Het lijkt me erg leuk om me verder te verdiepen in boeken, taal en geschiedenis. Ik wil daarom graag als redacteur bij een uitgeverij werken.


Lees meer over CODEX Historiae