Fu Zandy

Fu Zandy

Naam: Fu Zandy
Functie: Redacteur Studentenzaken
Studie: Literatuur & Samenleving

Wie ben ik?

Mijn naam is Fu Zandy, ik ben 24 jaar en momenteel bezig met een extra bachelor aan de Vrije Universiteit. Ik zie mezelf als leergierige, kunstzinnige en inventieve levensgenieter die ervan houdt het sociale met het serieuze te mixen. De afgelopen jaren ben ik erg actief geweest in het studentenleven, zowel bij studentenverenigingen en studieverenigingen als in de medezeggenschap in Leiden en Rotterdam, en de laatste jaren dus ook in Amsterdam. In het verleden heb ik geschreven en ontworpen voor diverse verenigingen en tijdschriften waardoor ik veel ervaring heb opgedaan met het schrijven van stukken en het lay-outen van een blad. Naast schrijven en bloggen heb ik ook een passie voor videografie wat zich uit in/op mijn YouTube kanaal FuTalks.

Wat doe ik bij CODEX Historiae?

Als redacteur schrijf ik artikelen voor CODEX Historiae voor de subredactie Studentenzaken, waar ik tevens Subredactie Hoofdredacteur van ben. Het doel van onze subredactie is om artikelen te verzorgen die leerzaam en interessant zijn voor de student, als afwisseling tussen de historische artikelen en stukken over de actualiteit. Denk hierbij aan stukken over de ontwikkelingen binnen de VU, medezeggenschap, columns, etc. Hoewel ieder artikel verschillend is, zal ik voor iedere editie van de CODEX in ieder geval een masterclass schrijven over een bepaald onderwerp.

Mijn affiniteit met geschiedenis

Als kind vond ik geschiedenis altijd al ontzettend interessant, door de jaren heen is dat nooit veranderd. Geschiedenis leert ons wijze levenslessen over tradities, gebruiken en cultuur.

Hoe ben ik bij CODEX Historiae terecht gekomen?

In november 2014 solliciteerde ik naar een plaats in de redactie naar aanleiding van een mail over de vacatures bij CODEX Historiae en zo is het balletje daarna gaan rollen.

Mijn toekomst

Ik ambieer een inspirerende en uitdagende baan in de advocatuur, het bedrijfsleven of wetenschappelijk onderwijs/onderzoek. Het liefst zou ik na mijn master willen promoveren. Naast een aanstelling bij een gerenommeerd kantoor of universiteit zie ik mezelf ook schrijven: columns in een bepaald blad of zelfs het schrijven van een eigen boek. In welke vorm het ook tot uiting komt, schrijven zal altijd een wezenlijk deel van mijn leven zijn; zowel in mijn baan als daarbuiten.


Lees meer over CODEX Historiae

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *