Birgit Vredenburg

Birgit Vredenburg, vormgever en redacteur actueel bij CODEX Historiae

Naam: Birgit Vredenburg
Functie: Vormgever en redacteur Actueel
Studie: Communicatie- en Informatiewetenschappen

Bekijk Birgits profiel op LinkedIn

Wie ben ik?

Mijn naam is Birgit Vredenburg, ik ben 23 jaar en ik heb zojuist mijn bachelor Communicatie- en informatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit behaald. Tijdens mijn studie heb ik de twee majoren Engelse grammatica en Taal en Communicatie gevolgd. Daarnaast heb ik de minor journalistiek gevolgd, hier kwam ik erachter dat ik het vormgeven van artikelen een stuk leuker vond dat het schrijven ervan. Na de zomer ga ik dan ook beginnen aan een nieuwe studie, een die goed past bij mijn passie voor het vormgeven. Ik begin dan aan de kunstacademie te Utrecht aan de studie Graphic Design.

Wat doe ik bij CODEX Historiae?

Toen ik begon bij CODEX heette het blad nog Galapas en was de lay-out een beetje out dated. Tijd dus voor een make-over. Het blad kreeg een nieuwe huisstijl en een compleet nieuwe lay-out. Nu zorg ik ieder kwartaal voor de lay-out van het blad. Daarnaast ben ik lid van de subredactie Actueel. Daarvoor schrijf ik de actualiteitenpagina en brainstorm ik samen met mijn team over nieuwe artikelen.

Mijn affiniteit met geschiedenis

Met vakken als de geschiedenis van de grafische vormgeving en de geschiedenis van design ben ik misschien niet helemaal thuis in de ‘echte’ geschiedeniswereld. Maar wat mij trekt in geschiedenis is dat alles een geschiedenis heeft, van ingewikkelde oorlogen tot aan iets ‘simpels’ als een lettertype.

Hoe ben ik bij CODEX Historiae terecht gekomen?

In oktober 2014 solliciteerde ik naar een plaats in de redactie als vormgever naar aanleiding van een mail over de vacatures bij CODEX Historiae. Een droombaan. Ik kende Daan, destijds hoofdredacteur, al van eerdere samenwerkingen en omdat hij mijn werk al kende kon ik meteen aan de slag.

Mijn toekomst

Ik wil in de toekomst van mijn passie mijn werk maken, vandaar de studie Graphic Design. Hier ben ik nog wel even mee bezig maar daarna hoop ik aan de slag te kunnen bij een tijdschrift. Daarnaast hoop ik in de toekomst de huisstijl van het blad verder te blijven ontwikkelen.


Lees meer over CODEX Historiae

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *