Berith van Pelt

Foto Berith van Pelt, hoofdredacteur

Naam: Berith van Pelt
Functie: Hoofdredacteur
Studie: Master Communicatiewetenschap

Bekijk Beriths profiel op LinkedIn

Wie ben ik?

Mijn naam is Berith van Pelt, 23 jaar oud. Ik woon in Amsterdam Zuid, op loopafstand van de VU, ik mag niet klagen. Ik studeer namelijk aan de VU. Na een bachelor Nederlands en een premaster, ben ik nu bezig mijn studie af te ronden met een master Communicatiewetenschap.

Naast studeren ben ik vooral druk met mijn redacteurschap(pen), een bijbaan en vrijwilligerswerk. En tussendoor probeer ik af en toe nog een dansles te volgen.

Wat doe ik bij CODEX Historiae?

In de jaren dat ik redactielid van CODEX ben, heb ik al heel wat functies gehad. Ik begon als redacteur en breidde dat later uit tot webredacteur; ik kreeg er dus de verantwoordelijkheid voor de website en de social mediakanalen bij. Ik heb tijdens mijn CODEX-carrière zelfs een paar nummers vormgegeven, maar dat was gelukkig maar tijdelijk; schrijven is meer aan mij besteed.

Het afgelopen jaar ben ik daarnaast actief betrokken geweest bij de restyling van CODEX, die nog steeds gaande is. Als een soort kers op de taart heb ik afgelopen zomer de functie van hoofdredacteur overgenomen van Daan en daarmee is stiekem een kleine droom uitgekomen.

Mijn affiniteit met geschiedenis

Ik ben van jongs af aan al geïnteresseerd geweest in geschiedenis. Dat begon met werkstukken over Anne Frank op de basisschool en ging verder met een profielwerkstuk over het verzet in de Tweede Wereldoorlog op de middelbare school. Toch ging ik geen geschiedenis studeren, want de Nederlandse taal vond ik nóg leuker. Maar dat betekent natuurlijk niet dat mijn interesse voor geschiedenis verdween. Ik las nog steeds graag romans over vroeger, en tijdens mijn vakken Literatuurgeschiedenis kon ik mijn hart ophalen.

Hoe ben ik bij CODEX Historiae terecht gekomen?

Ik reageerde begin 2012 op een wervingsmailtje van Galapas, zoals we toen nog heetten. Ik mocht op sollicitatiegesprek komen en ik kwam door de keuring. Na de eerste vergadering die ik mocht bijwonen wist ik het al: dit leek mij wel wat! Toen de hoofdredactie mij na de tweede vergadering vroeg of ik wilde blijven, hoefde ik dan ook niet lang na te denken.

Mijn toekomst

Ik vind zoveel dingen leuk dat het nog niet gelukt is een definitief toekomstplan te maken. Ik blijf in ieder geval schrijven, zoveel is zeker. En misschien ga ik na mijn master direct werken, maar het zou ook zomaar kunnen dat ik nog een jaar ga studeren, want ik heb het gevoel dat ik daar nog niet klaar mee ben. Uiteindelijk hoop ik dagelijks met taal bezig te zijn in mijn werk.


Lees meer over CODEX Historiae

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *