Naar de inhoud springen

Over CODEX

Over Codex Historiae

CODEX Historiae is het onafhankelijke tijdschrift van de afdeling Geschiedenis van de Vrije Universiteit. Elk kwartaal brengen wij een themanummer uit dat zich toespitst op de interesses en belevingswereld van de studenten en docenten geschiedenis. Wij hebben voor ieder wat wils: van lange, inhoudelijke artikelen over historische onderwerpen, tot artikelen over de actualiteit en de ontwikkelingen binnen de universiteit, columns, recensies en verslagen van evenementen.

Wij streven ernaar een podium te zijn voor talent en zijn daarom altijd op zoek naar externe schrijvers en nieuwe redactieleden. Ben jij bezig met een onderzoek of een scriptie en wil je de resultaten daarvan graag delen? Of heb jij een uitgesproken mening over de ontwikkelingen binnen de faculteit? Dan is CODEX Historiae het podium voor jou. Alle artikelen zijn welkom, of ze nu geschreven zijn door professoren of door eerstejaars studenten. De enige voorwaarden zijn dat je artikelen goed geschreven, goed onderbouwd en voor een breed publiek toegankelijk zijn.

Dus heb je een goed essay, leuke column of interessante scriptie geschreven? Laat het ons weten in een mailtje naar info@codexhistoriae.nl.

Ervaring opdoen bij de CODEX-redactie?

Voor historici en journalisten in spe is de CODEX-redactie de ideale plek om relevante werkervaring op te doen. Wil je je aansluiten bij de vaste redactie? Kijk bij onze vacatures of stuur een mailtje naar info@codexhistoriae.nl met je cv, een korte motivatie en een schrijfvoorbeeld. Je krijgt altijd antwoord, en wie weet krijgt je mail nog wel een vervolg!