Naar de inhoud springen

Zomervakantie

Ah ja. Het is weer zover. De Zomervakantie. Geen opwindender geluid dan de schoolbel die destijds op de basisschool rinkelde en zo een vakantie van zes weken inluidde. Vergeleken met andere vakanties was dit heel wat. Maar liefst anderhalve maand mocht ik uitslapen, doen en laten wat ik wilde. Ja, de Zomervakantie was voor mij altijd een feestje.

Op de middelbare school was het nog mooier, omdat de periode van zes weken ruimschoots werd verlengd. Ik weet niet meer precies hoe lang, wel dat het een geschenk was om wekenlang geen huiswerk te hebben, of mij druk te maken om SSO’s, proefwerken, en meer van dat soort fijne zaken. Als puber heb je je rust hard nodig, de Zomervakantie gaf alle gelegenheid de batterijen eens flink op te laden.

Op de universiteit sloop een verandering in mijn houding. Ja, de vakantie was nog steeds prettig, anderzijds kreeg het ook … een voortkabbelend karakter. Het kwam ook door mijn onregelmatige lesrooster, waardoor ik soms twee dagen in de week college had, en soms ook nog eens laat in de middag. Uitslapen kon nu ook zonder vakantie, zo bleek.

Na mijn studie deed de Zomervakantie mij steeds minder. Ik wilde iets doen, iets ondernemen. En dagenlang niks doen maakte mij op den duur een beetje gek. Tegenwoordig ben ik als uitzendkracht dusdanig uit de schoolroutine dat de Zomervakantie mij überhaupt nauwelijks nog iets zegt. Uitslapen vind ik nog steeds erg lekker, maar na een dag doelloos wat te hebben gewandeld gaat het kriebelen.

Als uitzendkracht mag je uiteraard ook gewoon vakantie opnemen en dat doe ik nog steeds met alle plezier. De laatste was drie weken lang. Eerst naar Amerika, daarna nog twee weken thuis. Misschien dat ik volwassen aan het worden ben, dat kan natuurlijk ook. Maar na de derde week thuis zitten voelde ik dat het wel genoeg was geweest.


Bron afbeelding: Jac de Nijs/Fotocollectie Anefo/Nationaal Archief, via natgeotraveler.nl.


Alle blogs van Zadok lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *