Naar de inhoud springen

Realityspelen

Het is weer zover: honderden atleten komen bijeen en halen zoveel mogelijk gouden medailles binnen voor hun land. De Olympische Spelen zijn dit jaar helemaal bijzonder omdat ze gehouden worden in Pyeongchang. Ofwel, Zuid-Korea.

Er is echter nog iets gaande. Het is niet zo belangrijk als de Spelen, maar toch: de zelfmoordpoging van Barbie. Het hoe en wat is nog onduidelijk voor mij, wel weet ik dat haar reallifesoap ermee te maken heeft. En haar management. Dat beschouwt de Hagenese als geldkoe waarvan elk druppeltje moet worden uitgemolken. De tv-kijkers houden er nu eenmaal van als een persoonlijkheid elke minuut gevolgd wordt door de camera. Wat doet die persoonlijkheid nou allemaal in het dagelijks leven? De eerste programma’s die ik meekreeg over deze persoonlijkheden, zoals over de beruchte Tokkies, waren al niet zo heel erg fijnzinnig, maar tegenwoordig gooien de bedenkers de meest krankzinnige ideeën op tafel. Jij wilt toch ook zien hoe BN’ers zich in Oh, wat een jaar! moeten behelpen in de jaren zeventig of tachtig? En horen wat ze nou precies geleerd hebben? Of hoe een handvol Nederlanders zelf een utopische wereld opbouwt?

Waarom heeft nog niemand bedacht om een reallifeserie te maken omtrent de Olympische Spelen? Ik wil wel een sporter volgen die zich klaarmaakt voor de wedstrijd. Hoe bereiden ze zich voor? Hoe gaan de sporters met de zenuwen om? Hoe voelen ze zich tijdens de wedstrijd en hoe zorgen ze voor ontspanning? Kijk, dát zijn nu nuttige dingen om te weten. Het levert boeiende beelden op – want heel menselijk, met echte emoties, enz., enz. – en we leren er nog wat van. Ik denk echt dat dit een revolutie kan ontketenen. Niet alleen in de tv-wereld, maar ook in de maatschappij. Straks gaan we met zijn allen sporten, want het is op tv! En alles wat op tv komt is cool.


Meer blogs van Zadok lees je hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *