Naar de inhoud springen

Open brief aan alle moeders met kinderwagens

Lieve moeders met kinderwagens,

Hoe gaat het met jullie? En de kleine? Goed? Prima. Het is altijd leuk om te horen dat het goed gaat met een deel van de samenleving.

Ik ben een blogger van het studentenblad CODEX Historiae (beslist de moeite waard om eens te lezen) en schrijf over zaken die mij opvallen. En die moet ik verbinden met geschiedenis. Waanzinnig leuk om te doen, ook voor de creatieve uitdaging. Lang niet alles wat mij fascineert laat zich goed verbinden met geschiedenis of zal iemand anders een zak kunnen schelen. Zo betwijfel ik of er heel veel Nederlanders wakker liggen van de vraag wanneer Tool nu eens met hun nieuwe album komt. Maar dat terzijde.

Ik ga graag naar de stad of naar andere plekken waarbij ik gebruik maak van de tram. Al eerder schreef ik over hoe er vervelende taferelen kunnen ontstaan bij het in- en uitstappen van de tram door de toenemende drukte. Ik gaf als voorbeeld een moeder die in alle haast moest toezien hoe haar kinderwagen omkieperde. Ik nam het toen dus voor jullie op, lieve moeders.

Er is echter een trend gaande die ik niet zo prettig vind. En ik weet zeker dat er meer zijn die er zo over denken. Het ding is dat jaren geleden vooral mensen in de tram stapten omdat het openbaar vervoer een noodzakelijk kwaad is. Want laten we wel wezen, als een verre afstand moest worden afgelegd, is dit lopend vrij ongemakkelijk. Dat er dan eens iemand instapt met rolschaatsen, soit. Een step, moet kunnen. Een fiets, prima. Maar nu komen jullie er ook bij.

Probeer eens te bedenken hoeveel ruimte zo’n kinderwagen inneemt. En hoe krap het in een tram kan zijn. En als je dan ook nog eens pontificaal voor de deur gaat staan zodat jij goed kunt staan en andere reizigers doodleuk naar de andere deuren door verwijst omdat jij de wielen onder de kinderwagen (ja, dat kreng kan rijden) hebt gemist… Tja, er zijn veel termen die ik zou kunnen gebruiken om dit gedrag te omschrijven, maar dat laat ik aan jullie over. Als schrijver zijnde moet je immers één en ander aan de verbeelding overlaten.

Dank voor de aandacht, lieve moeders met kinderwagens.

Veel kusjes en knuffels,

Zadok

Bron foto: Spaarnestad Photo


Deze open brief is de meest recente blog van Zadok. Zijn eerdere blogs lees je hier


Adverteren in CODEX Historiae

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *