Naar de inhoud springen

Maxx

Volgens de reclame in bus 327 die mij naar bushalte De Steiger moet brengen, wordt de Maxx Meerreis strippenkaart vanaf 1 oktober dit jaar afgeschaft. Even denk ik nog dat dit de algemene strippenkaart is, maar het blijkt een strippenkaart te zijn waarmee in Almere gereisd kan worden. Dat is, tot en met 30 september.

OV-chipkaart

Het verbaast mij ergens dat er ├╝berhaupt nog een strippenkaartsoort bestaat, al is het nog voor even. Ik dacht toch echt dat alles nu wel was vervangen door de OV-chipkaart. Ik weet nog hoe ik voor het eerst gebruikmaakte van die kaart. Ik was nog student en had geen idee of ik nu ook moest in- en uitchecken. Zoals vaker in dit soort situaties bleek mijn gok niet helemaal juist en wandelde ik regelmatig een tram binnen zonder mijn kaartje tegen de scanner te houden. Nadat een controleur mij vriendelijk doch dringend duidelijk maakte dat dat toch niet helemaal de bedoeling was, check ik sindsdien altijd in en uit.

Het grappigste vond ik dat de omschakeling naar een digitaal vervoerbewijs zorgde voor de nodige chaos. Immers, als je vergeet uit te checken kost dit geld. En als je je geld terug wilt krijgen moet je dus eerst aankloppen bij de GVB en ofwel wat dingen invullen, ofwel de klantenservice bellen. En iemand vond een manier om de kaart te hacken (waarom dit niet eerder was gedaan begrijp ik nog steeds niet) zodat het leek alsof de kaart was aangevuld met voldoende saldo. Uiteraard was dit niet het geval, maar het was minder pijnlijk voor de portemonnee.

Ik ben overigens nooit rouwig geweest om het verlies van de strippenkaart. Ja, het is balen wanneer die verdomde oplaadpunten (weer eens) buiten gebruik zijn, maar het enige wat je nu hoeft te doen is scannen. Geen nieuwe strippenkaart kopen als deze vol is. Niet steeds aftellen waar je het kaartje moet afstempelen. Opladen, scannen, klaar. Als ze er nu voor zorgen dat je geen minimum saldo meer nodig hebt om te reizen met de trein, zou het helemaal perfect zijn.


‘Maxx’ is de meest recente blog van Zadok Samson. Zijn eerdere blogs lees je hier.


Bron afbeelding: isgeschiedenis.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *