Naar de inhoud springen

Kerstpakket

Ook dit jaar mocht ik meegenieten van de traditie en een kerstpakket mee naar huis nemen. Dat ik bij het bedrijf werk via een uitzendbureau maakte niet zo bijster veel uit, ik kon gewoon een doos pakken met daarin weer veel lekkers om de Kerstdagen mee door te komen. Tenminste, de snackuurtjes dan.

Een voordeel van werken vanaf je vijftiende is dat je een brede ervaring opbouwt met kerstpakketten en vergelijkingsmateriaal in handen krijgt. Zo kreeg ik van de Albert Heijn koekjes, chips en de nodige drank, de Bijenkorf verpakt zijn producten met mooi papier, en als je werkt via een uitzendbureau krijg je een soort mengelmoes van van alles en nog wat. Vegter’s Rolletjes bijvoorbeeld, een zakje zeezout chips en limonadetruffels. En laten we vooral de drankbon niet vergeten.

Geschiedenis

Het grappige is dat het kerstpakket een erg lange geschiedenis kent. Al in de tiende eeuw deelden boeren broodjes en dergelijke uit tijdens de feestdagen. Ik heb niet echt zoveel met het kerstpakket (vooral mijn ouders zijn blij wanneer ik die enorme doos de woonkamer in zeul), toch kan ik het waarderen dat de traditie zich door de eeuwen heen heeft geëvolueerd. Niet dat ik iets tegen zoete broodjes heb (je moet natuurlijk ook niet te veel eisen gaan stellen), maar dan verkies ik toch de limonadetruffels. Ik twijfelde overigens nog of ik er eentje zou pakken, gezien de lange weg naar huis.

Ik heb de volgende dag vernomen dat alle dozen waren opgehaald, maar niet iedereen eentje heeft kunnen meenemen. Het uitzendbureau schijnt gewoon een stapeltje te hebben uitgedeeld en verzaakt om na te gaan hoeveel het er precies moesten zijn. Goede tip voor de volgende keer, mocht ik dan hier nog werken: niet twijfelen en meteen pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *