Naar de inhoud springen

Geen gezicht

Net als de rest van Nederland wist ik niet hoe ik moest reageren op het nieuwe gezicht van Renée Zellweger. Ik ging er nog vanuit dat het een grap betrof. Tot ik op google op meer afbeeldingen stuitte van hoe de actrice er tegenwoordig uitziet. Geen Bridget Jones meer, maar iets heel anders dat lastig te omschrijven is.

Aan de andere kant, laten we wel wezen, zo schokkend is plastische chirurgie nu ook weer niet. Wie weet nog hoe Michael Jackson zijn gezicht dusdanig liet verbouwen dat hij rondliep als een schim van zichzelf? Een bleek gezicht, een spitse neus en zelfs een kuiltje in zijn kin. Als kind dacht ik dat hij er in het echt zo uitzag en kon het dan ook moeilijk geloven zodra ik foto’s zag uit zijn “normale” dagen. En wat te denken van Mickey Rourke? Deze acteur liet zich in elkaar slaan in de boksring en spoot zijn gezicht vol met botox. Hij gooide er daarna nog wat operaties tegenaan, met als resultaat dat de acteur die ooit werd omschreven als de nieuwe James Dean rondloopt met een zwaar gemarkeerd gezicht.

Schok

Als het ombouwen of opknappen van het lichaam zo geaccepteerd is, waarom dan die enorme schok omtrent Zellweger? Het grote verschil is dat haar transformatie wel erg plotseling is. Geen geleidelijke verandering zoals bij Jackson, maar in één klap een compleet nieuw persoon, zowel letterlijk als figuurlijk.

Natuurlijk wordt het nieuwe gezicht van Zellweger ook geprezen. Zangeres Lykke Li gaf nog aan dat het publiek zich niet hiermee moet bemoeien. Want laten we wel wezen, als Zellweger zich heeft overgegeven aan plastische chirurgie, so what?

Zelf heeft Zellweger aangegeven zich gelukkiger dan ooit te voelen. Ze leeft gezonder en is nu helemaal in balans met zichzelf. Ik zit me af te vragen of we binnenkort het nieuws krijgen dat Zellweger is opgenomen in het ziekenhuis wegens een zenuwinzinking. Ik houd mijn hart vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *