Naar de inhoud springen

Flipper(kast)

“Lick it up!” zingen de vier mannen van Kiss. Het zilveren balletje schiet over stangetjes, door de mond van Gene Simmons en vliegt over flikkerende lampjes die bonuspunten gillen. Jaren geleden was dit mijn ultieme guilty pleasure: flipperen. Niet in het echt; m’n ouders vonden zo’n pleasure prima, maar het moest niet al te veel pijn doen in de portemonnee. En dus mocht ik me op de computer uitleven met het flipperspel. Het resultaat was dat ik behoorlijk vierkante ogen kreeg, maar hé, dit was een goedkoper.

Waarom het mij zo fascineerde om dat balletje hoog te houden, weet ik niet zo goed. En nu nog steeds niet. Het zal met de uitdaging te maken hebben, denk ik, om het balletje zo lang mogelijk in het spel te houden. Zo’n uitdaging werkt verslavend, zeker toen ik erachter kwam dat ik na zoveel punten met meerdere ballen te maken kreeg. Plotseling moest je minstens drie paar ogen hebben – of op zijn minst erg geconcentreerd zijn – om nog meer punten te scoren. En dat hield ik, grappig genoeg, lang vol. Uren en uren heb ik besteed aan het perfectioneren van mijn techniek, en ik mocht mezelf uiteindelijk de trotse eigenaar noemen van een welverdiende plaats tussen andere topflipperaars op het scorebord.

Natuurlijk kruisten andere interesses mijn pad en liet ik het flipperen op den duur links liggen. Tot nu dan. In het Comedy Café, waar ik regelmatig kom, staan twee flipperkasten klaar om bespeeld te worden. Een beetje stoffig en krakerig, maar ze werken nog.

Game over

Omdat ik nu toch de tijd moest doden, besloot ik me er maar aan te wagen. De flipperkast pakte mijn vijftig cent niet, waarop ik er wat besluiteloos naar keek. Ik wilde wel spelen. En dus gooide ik er nog een euro tegenaan, en ja, de vier heren van Kiss begonnen te zingen.

Dan mis ik op een haar na het balletje. Hij glipt tussen de flippers door en het is game over. Ik heb me vijf minute prima vermaakt. Als ik dit nog eens ga doen, moet ik toch maar op internet kijken voor gratis spelletjes. Ik ben toch iets te veel gesteld op mijn euro’s om ze gedachteloos in de flipperkast te gooien.


Bron afbeelding: lemmensflipperkasten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *