Naar de inhoud springen

Eurovisie Dansfestival

Door: Zadok Samson

Soms moet ik even pauze nemen om mijn batterij op te laden. Na twee weken in afzondering te hebben gezeten was het weer tijd voor de waan van de dag en speurde ik het nieuws af naar interessante vermeldingen. Immers, wanneer ik even weg ben, gebeurt er altijd wel wat. Zoals Denemarken tijdens het Eurosongfestival dit jaar.

Kennelijk had Denemarken een act die op social media direct gesprek van de dag werd. De zanger en achtergrondzangers/-dansers vertoonden wel erg veel kenmerken van de personages van Game of Thrones. De foto waarop de presentatrice door de baard van de zanger woelt is viraal gegaan. Wat echter helemaal de aandacht wist te grijpen was het dansje van de groep. Gebaseerd op hun woeste Vikinguiterlijk moest dit waarschijnlijk een stoere dans voorstellen, een oorlogsmars, stampen om een statement te maken: wij zijn Denemarken en wij gaan winnen!

Tja. Kun je wat zij doen wel een dans noemen ? Het is eerder een dansje. Een groep mannen die hun voeten op en neer bewegen, met op de achtergrond opzwepende  muziek. De vuist wordt in de lucht gestoken, de mannen lopen op en neer. Ze doen hun best zo stoer mogelijk te kijken; het ziet er vooral stoïcijns uit. Ik denk niet dat zij het lang in Game of Thrones zouden volhouden.

Het Eurosongfestival heeft een rijke geschiedenis aan gênante optredens en schandalen (zo werd er jaren geleden zowaar door twee vrouwen gezoend tijdens een act), dit zal wel in de eerste categorie terechtkomen. Als het voortaan over het Eurosongfestival 2018 gaat zal iedereen direct denken aan dit dansje. En met het eindejaaroverzicht zal men zich nog even over dat dansje buigen, analyseren wat er precies mis mee is. Ik denk dat het te maken had met het samenwerkingsgevoel tussen de Deense bandleden.


Meer blogs van Zadok lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *