Naar de inhoud springen

DigiDate

Na alweer enige tijd als vrijgezel te hebben doorgebracht, leek het mij wel leuk om eens iets te gaan doen met Valentijn. Het klinkt als een vreemde conclusie, maar er zijn activiteiten waar meer singles zich aan wagen tijdens Valentijn. Naar de bioscoop gaan bijvoorbeeld, om een film te kijken voor gelijkgestemden.  Of speeddaten op een feromoonparty, om daarna lekker te gaan feesten. Dat kan natuurlijk ook. Ik was eerder op de hoogte van de feromoonparty, dus besloot ik me daar maar voor op te geven.

Digitaal daten

Ik moet toegeven dat ik wat daten betreft niet onder de categorie van de handige jongens val. Des te blijer ben ik dan ook met de ontwikkelingen rondom het digitale daten. Je schrijft je gewoon in op een site, kijkt rond naar profielen, chat wat, en hoppa, je hebt een date. Of het dan ook klikt in het echte leven is nog maar de vraag. Ook of je date er net zo uitziet als op de foto. En überhaupt de persoon van de foto is.

Deze supermoderne vorm van daten beperkt zich overigens niet alleen tot internet, ook onze smartphones moeten eraan geloven. Er zijn tientallen, zo niet honderden (waarschijnlijk duizenden) apps beschikbaar die je helpen om een date te vinden. Of je nu eerst uitgebreid moet chatten en dat je dan een foto te zien krijgt (paiq) of simpelweg foto’s kunt liken en hoopt dat er dan een match komt (tinder), de mogelijkheden zijn legio. Soms moet je ervoor betalen, andere keren is het op basis van “probeer 30 dagen” of kun je wel een profiel aanmaken maar geen berichten verzenden of lezen.

Perfecte partner

Om je zo goed mogelijk te matchen, wordt bij het digidaten gebruikgemaakt van formules. Alles wordt tot in detail geanalyseerd, zodat jij des te meer de kans hebt op de perfecte partner. Geen menselijk contact, gewoon een druk op de knop. Het is nog makkelijker dan in een snoepwinkel je favoriete snoep kopen.

Dus ja, misschien dat het digitale daten ook zo zijn nadelen heeft. In dat geval is het aangenaam om te weten dat ik me op Valentijnsdag in ieder geval onder de mensen begeef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *