Naar de inhoud springen

Het Vergeten Verleden van de Tweede Wereldoorlog

Het nummer van CODEX Historiae dat begin mei uitkwam, heeft als thema het Vergeten Verleden van de Tweede Wereldoorlog, omdat het dit jaar 70 jaar geleden is dat Nederland bevrijd werd. Hier vind je alles wat je moet weten over dit nummer en over dit thema.

Themanummer

Poster zomernummer Codex Historiae, thema Vergeten Verleden van de Tweede WereldoorlogHet themanummer over de Tweede Wereldoorlog staat bomvol prachtige foto’s en vergeten verhalen. Verdiep je in de zoektocht naar de Ariërs, lees over de vergeten kinderen van de Tweede Wereldoorlog of ga met het themanummer in je hand Amsterdam in om verschillende monumenten te bekijken.

Wil je het nummer thuis ontvangen? Dat kan natuurlijk. Kijk bij Abonnement hoe je lid kunt worden van CODEX Historiae. En als je studeert aan de Faculteit Geesteswetenschappen van de VU word je gratis lid!

 

 


Kijken

Er zijn sinds de bevrijding in 1945 talloze documentaires, series en films verschenen over deze periode in de geschiedenis. En soms zie je door al dat beeldmateriaal het bos niet meer. Wij hebben een lijstje gemaakt met docu’s en series die je gezien moet hebben. Lees meer.


Lezen

In 2013 kwam er een roman uit waar veel om te doen was. De titel van het boek is Daar is hij weer en het beschrijft hoe Hitler wakker wordt in het huidige Berlijn. Wij schreven er een recensie over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *