Agenda

De talen van het Midden-Oosten in de Oudheid

Lunchlezing en presentatie CODEX Historiae

In januari verschijnt de nieuwste editie van CODEX Historiae. Het thema van dit nummer is Taal. Ter gelegenheid van de feestelijke presentatie van de nieuwe CODEX verzorgt assyrioloog Rients de Boer een lunchlezing over de talen van het Midden-Oosten in de Oudheid.

Na afloop van de lezing wordt het nummer van CODEX Historiae gepresenteerd en uiteraard ontvangen alle aanwezigen een exemplaar.

Wanneer? Donderdag 25 januari 2018, 12.45 uur – 13.30 uur.
Waar? Hoofdgebouw VU, zaal 12A37.
Kosten: Gratis.


100 jaar Geschiedenis aan de VU!

VU & Historisch Café

De opleiding Geschiedenis aan de VU bestaat 100 jaar. Ter ere van dit jubileum vindt op vrijdag 26 januari een groots geschiedenisevenement plaats. Ontmoet spraakmakende alumni, inspirerende docenten, aankomende en huidige studenten en bekende schrijvers in de Singelkerk in Amsterdam.

Met onder andere Gerard Nijssen, Jaap Jan Flinterman, Kayleigh Goudsmit, Wouter Zaalberg, Nicky Post, Hans de Waardt, Bettine Siertsema, Bart Wallet, Ronald Kroeze, Inger Leemans, Bram van den Hout en de redactie van het Historisch Café.

Zie een aromajockey in actie, een VeeJay met historisch beeldmateriaal, doe een workshop paleografie of laat je tekenen als je favoriete historische figuur door Gijs Sevenhuijsen. Met optreden van het VU-orkest.

Wanneer? Vrijdag 26 januari 2018, 14:00 uur – 18:00 uur.
Waar? Singelkerk Amsterdam, Singel 452.
Genodigden: docenten, promovendi, (aspirant)studenten, alumni en belangstellenden.
Kosten: Gratis.


Over oude talen

Collegereeks Taalhuis Amsterdam

In deze lezingenreeks komen zes verschillende talen uit het antieke mediterrane gebied aan bod. De vragen die per lezing centraal staan, zijn: welke mensen spraken de taal? In welke periode(s) werd de taal gesproken? Wat zijn de bronnen? Aan de hand van voorbeelden en teksten licht iedere spreker toe hoe de taal werd gebruikt. Gemodereerd door Diederik Burgersdijk, docent klassieke talen aan Cartesius Lyceum en Radboud Universiteit.

Wanneer? Vrijdag 26 januari 2018, vrijdag 23 februari 2018, vrijdag 23 maart 2018, vrijdag 20 april 2018, vrijdag 25 mei 2018, vrijdag 15 juni 2018.
Tijd: 20.00 uur – 21.45 uur.
Waar? Muiderstraat 24, Amsterdam.
Kosten: €17,50 per lezing, €85,- voor de hele reeks.


Niks missen?

Op de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) worden regelmatig interessante lezingen en workshops georganiseerd. Wil je zeker weten dat je niets mist? Bekijk dan de agenda van de Faculteit der Geesteswetenschappen.

Wil je ook buiten de universiteit en buiten Amsterdam op zoek naar interessante evenementen? Historici.nl verzamelt lezingen en andere activiteiten in de agenda.