Naar de inhoud springen

Uitgelicht: Week van de Klassieken

Week van de Klassieken

Van 7 t/m 15 april worden er in het kader van de Week van de Geschiedenis allerlei activiteiten georganiseerd. Wij maakten een selectie van de leukste activiteiten.

Dido en Aeneas – Henry Purcell

Henry Purcell baseerde zijn opera op een deel van het klassieke epos ‘Aeneis’. Voordat de opera wordt gespeeld, wordt kort toegelicht wat de veranderingen en de overeenkomsten zijn tussen de opera en het epos.

Waar? Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1, Leiden
Wanneer? 10 april 2016
Meer informatie en reserveren: archipel-online.nl


Van Reizen in de Oudheid tot de Grand Tour

Tijdens deze thema-avond maak je in vier lezingen kennis met het reizen in de klassieke oudheid en de herontdekking van deze tijd. Aan bod komen de reizen die in de klassieke oudheid gemaakt werden als zoektocht naar kennis, maar ook reizen die 18e en 19e eeuw werden gemaakt om de antieken te ontdekken, beter bekend als de Grand Tour.

Waar? Spui25, Amsterdam
Wanneer? 13 april 2016
Meer informatie en aanmelden: spui25.nl


Rijksmuseum van Oudheden

In het Rijksmuseum van Oudheden worden tijdens de gehele Week van de Klassieken verschillende lezingen, studiemiddagen en rondleidingen georganiseerd. Op hun website vind je een overzicht van alle activiteiten. En als je daar dan toch bent, kun je meteen een kijkje nemen bij de vier nieuwe tentoonstellingen in het museum.

Waar? Rijksmuseum van Oudheden, Leiden
Wanneer? 7 t/m 15 april 2016
Meer informatie: rmo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *